+386 1 241 11 50 info@europsy.si

SUPER PSIHOLOG

SUPER PSIHOLOG-small

Spletna stran projekta: www.superpsiholog.si

Psihološka dejavnost je usmerjena v krepitev duševnega zdravja. Enoletna supervizija na začetku kariere psihologa je ključna za kakovost psiholoških storitev, žal pa še ne poteka na vseh področjih, niti za to ni dovolj usposobljenih mentorjev. Cilj projekta je bil v sodelovanju z Norveškim psihološkim združenjem razviti celosten program usposabljanja mentorjev supervizirane prakse psihologov in preizkusiti model supervizirane prakse ter supervizije mentoriranja. Na usposabljanju so se mentorji naučili, katere kompetence mentoriranca razvijati ter kako vzpostaviti kvalitetno mentorsko okolje, nadgradili pa so tudi svojo usposobljenost na področju skrbi zase in krepitve duševnega zdravja mentoriranca in uporabnikov psiholoških storitev. Pridobljena znanja so preizkusili z vodenjem supervizirane prakse treh mentorirancev. V projekt je bilo vključenih 26 mentorjev, 6 supervizork mentorjev, 75 psihologov začetnikov in več kot 50 drugih psihologov, skupno več kot 155 strokovnjakov.

Izhodišča projekta SUPER PSIHOLOG so se razvila z zavedanjem, da je potrebno za ustrezno uvedbo certifikata EuroPsy psihologom, potencialnim prosilcem za certifikat, omogočiti vključitev v supervizirano prakso, in da samo supervizirana praksa lahko omogoči kakovosten vstop v opravljanje psihološke dejavnosti.

Več o projektu SUPER PSIHOLOG najdete na spletni strani: www.superpsiholog.si, kjer lahko tudi vidite rezultate projekta.