+386 1 241 11 50 info@europsy.si

Na prošnjo NAC je EAC na sestanku marca 2015 v Bruslju razpravljal o podaljšanju prehodnega obdobja v Sloveniji. O dokončni in uradni odločitvi EAC še nismo bili obveščeni.

Po zaključenem prehodnem obdobju bo certifikat lahko pridobljen le po poti, ki velja za redni postopek, kar pomeni, da ga bodo lahko pridobili le prosilci, ki bodo dokazali, da imajo zaključen akademski študij po modelu 3+2 in uspešno opravljeno 1 leto supervizirane prakse, izvedene po kompetenčnem modelu pod nadzorom za to usposobljenega mentorja.

Univ. dipl. psih., ki do konca prehodnega obdobja še ne bodo nabrali zahtevanih treh let izkušenj s samostojnim opravljanjem psihološke dejavnosti, imajo pa vsaj eno leto takih izkušenj, lahko kljub temu oddajo vlogo za pridobitev certifikata. NAC jim bo lahko odobril še dve dodatni leti in bodo morali tri leta izkušenj dokazati najkasneje dve letu po zaključku prehodnega obdobja. Ključno pa je, da prosilci vlogo oddajo, sicer podaljšanja možnosti pridobitve certifikata ne bodo imeli.